Retraites en Dag van Aandacht met de monniken
en nonnen van het EIAB en Plum Village
Summer-Retreat 2019

Veelgestelde vragen Staf

Registratie

V: Kan ik staflid zijn als ik nog niet eerder een retraite in de traditie van Plum Village heb bijgewoond?
A: Stafleden spelen een belangrijke rol bij het ondersteunen van de deelnemers van de retraite. Daarom moeten stafleden een retraite in de traditie van Plum Village hebben bijgewoond. Je vredige en aandachtige aanwezigheid is het belangrijkste wat je kan bijdragen als je staflid bent.
------------------------------------------------------

Aankomst

V: Ik kan niet komen op de voorgestelde aankomstdag, kan ik een of twee dagen later komen?
A: Aangezien de orientatie op de aankomstdag van belang is voor ALLE stafleden (ook voor mensen die al bekend zijn met de beoefening), en we je hulp nodig hebben bij de voorbereiding van de retraite, vragen we je aan te komen op de voorgestelde dag en niet later.

V: Kan ik vóór de aankomstdag komen?
A: Om de registratie soepel te laten verlopen vragen we iedereen om aan te komen op de voorgestelde aankomstdag. Maar we begrijpen dat er misschien bepaalde situaties zijn dat mensen een dag eerder aankomen. Als je eerder wilt komen schrijf dan een e-mail naar eiabstaff@eiab.eu . Bedenk wel als je eerder aankomt: er zijn dan geen gezamenlijke activiteiten, alleen de maaltijden. De prijs p.p. voor de extra nachten wordt berekend op basis van de op de algemene prijzen van het EIAB.

V: Ik ben alleen voor de Duitse retraite staflid. Kan ik langer blijven na afloop van de Duitse retraite?
A: Na de Duitse retraite is er de Nederlandstalige retraite. Je kunt niet langer blijven want we moeten de Nederlandstaligtalige retraite voorbereiden.

V:Kan ik langer blijven na afloop van de Nederlandstaligtalige retraite?
A: Nee. Na de Nederlandstalige retraite zijn er rustdagen voor de monniken en nonnen van het EIAB en  is het EIAB niet open voor gasten.

 

----------------------------------------------------------

Verblijf

V: Kan ik staflid zijn als ik liever op een kamer in het EIAB wil verblijven dan kamperen?
A: Als je als lid van de staf in een kamer wilt verblijven (liever dan kamperen), schrijf je dan in als retraitedeelnemer. In het vakje voor het commentaar op het inschrijfformulier geef je aan dat je wilt deelnemen aan de staf-werkzaamheden. Daarna schrijf je ook een e-mail eiabstaff@eiab.eu om dit aan ons te laten weten.

V: Kan ik zelf iemand kiezen met wie ik de tent deel?
A: Wanneer je je online inschrijft kan je ons laten weten met wie je je tent wilt delen door het tekstveld in te vullen: ‘person(s) I wish to share tent with’. Dit geldt voor stellen, gezinnen en vrienden die een tent met elkaar willen delen.

V: Ik heb een heel erg kleine camper, kan ik daarmee het EIAB terrein op en daarin slapen tijdens de retraite?
A: Vanwege het beperkte aantal parkeerplaatsen bij het EIAB zijn campers, hoe klein ook, tijdens de retraite niet toegestaan. Alle campers kunnen voor €5 per dag bij het ziekenhuis naast het EIAB worden geparkeerd.

----------------------------------------------------------------

Wat mee te nemen?

V:Is het nodig je eigen meditatiekussen meet e nemen?
A: Ja, we vragen alle deelnemers hun eigen meditatiekussen en matje mee te nemen. Wij hebben niet voldoende voor iedereen.

V: Mag ik mijn huisdier meenemen?
A: Het meenemen van huisdieren is niet mogelijk.