Retraites en Dag van Aandacht met de monniken
en nonnen van het EIAB en Plum Village

Hieronder vind je vragen en antwoorden over de Nederlandstalige retraite. Staat je vraag er niet bij? Lees eerst deinformatie over de retraite nog eens goed door. Neem dan contact op met het organisatieteam via retreatnl@eiab.eu.

Aankomst en vertrek    

V: Ik kan niet arriveren op de aankomstdag, mag ik een of twee dagen later komen?
A: Nee, het spijt ons maar we kunnen geen mensen inschrijven die niet op de aankomstdag kunnen arriveren. Aangezien de oriëntatie (introductie) op de eerste avond om 19.30 uur is bedoeld voor ALLE retraitedeelnemers (ook voor mensen die al bekend zijn met de beoefening) vragen we je om ALLEEN op de aankomstdag te arriveren en niet later.

V: Ik kan niet de hele retraite bijwonen, mag ik ook alleen het weekend komen?
A: Het spijt ons maar we kunnen geen mensen inschrijven die alleen het weekend komen. Raadpleeg onze website (Events & Courses) voor andere weekendretraites bij het EIAB.

V: Kan ik langer blijven na afloop van de Nederlandstalige retraite (dus vertrekken na de vertrekdag)?
A: Nee, na de Nederlandstalige retraite is het EIAB gesloten tot 4 september 2019

V: Als ik door onverwachte omstandigheden eerder moet vertrekken kan ik dan een deel van het inschrijfgeld terugkrijgen?
A: Het spijt ons maar we kunnen geen inschrijfgeld terugstorten als je de retraite eerder moet verlaten.

V: Ik kan zelf de hele retraite bijwonen, maar mogen mijn kinderen voor een paar dagen komen?
A: Omdat het aantal slaapkamers in het EIAB beperkt is wordt voorrang gegeven aan volwassenen en kinderen die de hele retraite kunnen bijwonen. We kunnen dus geen kinderen inschrijven die niet de hele retraite kunnen bijwonen. Als je kampeert of elders verblijft en je kind kan op de aankomstdag komen maar moet eerder weg, schrijf dan een mail naar retreatnl@eiab.eu voordat je je inschrijft.

V: Kan ik eerder komen dan de aankomstdag?
A: Omdat we druk bezig zijn met alle voorbereidingen voor de retraite kunnen we geen vroege gasten ontvangen.

ACCOMMODATIE

V: Zijn er 1-persoonskamers in het EIAB bij de Nederlandstalige retraite?
A: Het spijt ons maar er zijn in het EIAB voor deze retraite geen 1-persoonskamers beschikbaar. Als je wel graag in een 1-persoonskamer verblijft, dan kan je een kamer boeken in het hotel dichtbij het EIAB (zie lijst).

V: Kan ik aangeven met wie ik de kamer wil delen?
A: Als je je online inschrijft kun je aangeven met wie je een kamer wilt delen door het veld ‘Kamer delen’ in te vullen. Dit geldt voor stellen, gezinnen en vrienden die graag samen een kamer te willen delen.

V: Ik verblijf in het EIAB. Zijn er lakens beschikbaar?
A: Als je verblijft in een kamer van het EIAB, neem dan je eigen linnengoed mee: onderlaken, dekbedhoes, kussensloop en handdoeken. Er is een kussen en een 1 persoons dekbed aanwezig. Als je niet in staat bent eigen linnengoed mee te nemen dan is er (beperkt) linnengoed te huur voor €10 bij de registratie op de dag van aankomst.
Uitzondering: Linnengoed is beschikbaar voor degenen die in een 2-persoonskamers met eigen sanitair bij EIAB verblijven.

V: Ik verblijf in het EIAB. Zijn er lakens beschikbaar voor mensen met een allergie?
A: Als je verblijft in een kamer van het EIAB, neem dan je eigen linnengoed mee: onderlaken, dekbedhoes, kussensloop en handdoeken. Er is een kussen en een 1 persoons dekbed aanwezig. Als je niet in staat bent eigen linnengoed mee te nemen dan is er (beperkt) linnengoed te huur voor €10 bij de registratie op de dag van aankomst.
Alleen op de tweepersoonskamers met eigen sanitair is linnengoed beschikbaar. Het spijt ons maar er is geen speciaal linnengoed beschikbaar voor mensen met een allergie. Neem je eigen beddengoed mee om verzekerd te zijn van een goede nachtrust.

V: Ik heb een kleine camper of kampeerbusje. Kan ik hiermee naar het EIAB komen en erin slapen tijdens de retraite?
A: Vanwege het beperkte aantal parkeerplaatsen bij het EIAB zijn campers en busjes van welke grootte ook niet toegestaan tijdens de retraite.

Vervoer


V: Ik kom aan op station Schladern (Sieg) op de aankomstdag na 18.00 uur. Kan ik dan nog mee met de EIAB shuttle bus?

A: Aangezien het avondeten op de aankomstdag om 17.30 uur is en de oriëntatie om 19.30 uur, vragen we alle deelnemers om tussen 14 en 17 uur bij het EIAB te arriveren en zich te laten registeren. De EIAB shuttle busjes rijden op de aankomstdag tussen 11 en 18 uur.

Als je na 18 uur arriveert neem dan een OV bus of de taxi. Voor de OV bus kun je het beste doorreizen naar station Hennef (Sieg) in plaats van Schladern en bus 530 nemen. Deze bus gaat vaker naar het EIAB. Voor de lokale taxi van Schladern naar Waldbröl bel je Taxi Lang: +49 (0) 2291 / 2222 of 4444 of 5555.

Kinderprogramma

V: Mijn kind is bijna zes jaar. Kan hij/zij deelnemen aan het kinderprogramma?
A: Het kinderprogramma is voor kinderen van 6 – 12 jaar oud. Als je kind bijna 6 jaar is kun je de staf van het kinderprogramma verzoeken of hij/zij mee mag doen aan het programma. Alle kinderen van 0 – 5 jaar vallen volledig onder de zorg van hun ouders.

V: ik kom met kinderen onder de 6 jaar, kan ik dan deelnemen aan het programma voor de volwassenen?
A:
Kinderen van 0 – 5 jaar vallen volledig onder de zorg van hun ouders. Maar tijdens eerdere retraites waren veel ouders in staat de opvang van hun kinderen onder de 6 jaar met elkaar te coördineren zodat zij konden deelnemen aan de activiteiten voor volwassenen.

Mobiliteitsproblemen


V: Ik heb problemen met lopen, welke faciliteiten zijn er in EIAB voor mensen met mobiliteitsproblemen?
A: We hebben erg weinig slaapkamers op de begane grond in het EIAB, en er is helaas een trap voor de ingang van het gebouw naar de begane grond verdieping. Ook is het nodig om je tijdens de retraite voor de verschillende activiteiten te verplaatsen. Hier en daar is het terrein nogal glooiend. Tijdens de wandelmeditatie lopen we regelmatig over steile paden. Als je je hierover zorgen maakt, stuur dan een e-mail naar retreatnl@eiab.eu, voordat je je inschrijft.

V: Ik heb problemen met lopen en traplopen. Kan ik ingedeeld worden in een groep voor dharmadelen die bijeenkomt op de begane grond?
A: We hebben beperkt ruimte op de begane grond bij het EIAB. Je kunt wel je voorkeur aangeven op het inschrijfformulier bij ‘Mobiliteits- en gezondheidsproblemen’. We doen ons best om aan je verzoek tegemoet te komen.

V: Ik heb een parkeervergunning voor gehandicapten. Kan ik op het EIAB-terrein parkeren?
A:
Als je een parkeervergunning voor gehandicapten hebt schrijf dan tevoren naar retreatnl@eiab.eu. We zullen je dan een speciale sticker geven om bij het EIAB te kunnen parkeren.

Online inschrijving

V: Moet ik mijn kinderen inschrijven?
A: Ja, alle kinderen moeten apart ingeschreven worden. Bijvoorbeeld: als je komt met een gezin van twee volwassenen en twee kinderen van 8 en 3 jaar, dan vul je vier inschrijfformulieren in, twee voor de volwassenen en twee voor de kinderen. Je moet op alle formulieren aangeven dat je bij elkaar op één kamer wilt slapen.
Kinderen tot 5 jaar kunnen de retraite gratis bijwonen, mits zij hetzelfde bed delen als een van hun ouders.

Betaling                           

V: Op welk banknummer kan ik mijn betaling overmaken nadat ik me heb ingeschreven?
A:
Nadat je je hebt ingeschreven krijg je een e-mail toegestuurd met betalingsinstructies. Maak alleen naar onderstaande bankrekening geld over. Deze rekening is speciaal voor deze retraite ingesteld. Als je op een andere EIAB-rekening betaalt kan er vertraging ontstaan in de afwikkeling van je inschrijving.

Naam: European Institute of Applied Buddhism
Bank: Kreissparkasse Koeln
Bankcode: 37050299 (bankcode alleen voor overschrijven vanuit Duitsland)
Rekeningnummer: 341 5539 57 (alleen voor overschrijven vanuit Duitsland)
IBAN: DE94 3705 0299 0341 5539 57 (voor internationale overschrijvingen)
SWIFT-BIC: COKSDE33

V: Kan ik per creditcard betalen?
A:
Helaas kan je niet per creditcard betalen. We zijn alleen in staat bankoverschrijvingen te verwerken.

V: Ik woon niet in Duitsland en heb dus geen Duitse bankrekening, hoe kan ik betalen?
A: Je kunt betalen via een internationale overschrijving. Hiervoor heb je de IBAN en soms de BIC code nodig. Als je een betaling doet vanuit een land buiten de Europese Unie (bijv. Zwitserland, VS, Engeland etc) houd er dan rekening mee dat je alle bedragen toevoegt aan het Totaalbedrag voordat je de overschrijving maakt. Anders krijgen wij niet het volledige bedrag binnen en is je betaling niet compleet.

V: We zijn een groep van familie of vrienden met meerdere online inschrijvingen die samen naar de retraite komen. Kunnen we gezamenlijk betalen via één overschrijving?
A: We vragen iedereen zoveel mogelijk apart te betalen per inschrijving. Maar als je komt als stel, gezin of vriendengroep en je kiest voor één bankoverschrijving, vermeld dan alsjeblieft alle individuele registratienummers die we per e-mail hebben toegestuurd in de toelichting op de overschrijving.

V: Kan ik contact betalen bij aankomst?
A: Aangezien je inschrijving pas bevestigd kan worden na betaling, kunnen we geen contante betaling op de dag van aankomst accepteren.

Meenemen  

V: Mag ik mijn huisdier meenemen?
A: Het meenemen van huisdieren is niet mogelijk.

V: Moet ik mijn eigen meditatiekussen of bankje meenemen?
A: We voorzien in meditatiekussens en stoelen, maar je kunt altijd je eigen kussentje meenemen. We hebben geen bankjes.

V:
Ik heb een voedselallergie. Kan ik mijn eigen voeding meenemen?
A:
Alle maaltijdens tijdens de retraite zijn veganistisch (geen dierlijke producten, geen zuivel etc). We kunnen niet voorzien in speciale diëten. Neem alsjeblieft je eigen medicatie of speciale voedingsmiddelen mee, maar neem geen niet-vegetarische levensmiddelen of alcoholische dranken mee naar ons meditatiecentrum.We hebben geen koelkast of vriezer waar je je voedsel kan opbergen.

Noodgeval


V: Als er thuis een noodgeval is op welk nummer kunnen ze mij dan bereiken?
A: Het telefoonnummer van de retraite (0031 622681750) is alleen bedoeld voor informatie over de retraite. Breng je eigen mobiele telefoon en oplader mee en zorg ervoor dat de mensen thuis je op jouw eigen telefoon kunnen bereiken.

V: Wie kan ik bellen als zich een noodgeval voordoet tijdens de retraite?
A.
Het noodnummer in Duitsland voor Politie, Ambulance en brandweer is 112.