Retraites en Dag van Aandacht met de monniken
en nonnen van het EIAB en Plum Village
Summer-Retreat 2017

14 – 19 augustus: GEDULD IS LIEFDE

Nederlandstalige retraite met de monniken en nonnen van het EIAB en Plum Village

Steeds weer lopen we aan tegen onze eigen beperkingen alsook tegen die van onze familieleden, vrienden, collega’s en mensen in de maatschappij. Wanneer we zwaktes en tekortkomingen bij onszelf of bij anderen tegenkomen zijn we vaak ongeduldig en kritisch. Als we onszelf willen trainen om meer geduld te hebben dan moeten we mindfulness beoefenen. Als we meer geduld hebben dan kunnen we leren onszelf en anderen te zien en te begrijpen zoals wij en zij werkelijk zijn. Wanneer we in een situatie een stap terug kunnen zetten kunnen we onze pijn en die van de ander herkennen en met begrip en mededogen omgaan met de situatie.

Geduld helpt ons om elkaar de ruimte te geven die nodig is om ons volledige potentieel te ontdekken en te ontwikkelen. Met de hulp van de beoefening van geduld kunnen we een leven leiden zonder oordeelszucht en ontdekken we het vermogen om te vergeven.

In deze retraite voeden we ons geduld liever vanuit ons hart dan vanuit ons verstand zodat we onze relaties kunnen baserenop diep inzicht en liefdevol begrip. 

De dharmalezingen worden in het Engels en het Nederlands gegeven met gelijktijdige vertaling.
Er zal een Engelstalige dharmadelen groep zijn.

Het kinderprogramma is in het Nederlands. Er is ook een tienerprogramma waar zowel Nederlands als Engels wordt gesproken.

 

De inschrijving is online op de website https://www.eiab.eu/opties-nederlands-retraite-nl